Over Loestere

Toen ik de website met verhalen en gedichten in het Achterhoekse dialect zag, dacht ik meteen: dat wil ik voor het Zittesj dialek doen. Ik ben direct aan de slag gegaan en mede dankzij de hulp van vele anderen kwam de site online. Zonder hen had ik dit nooit gekund! Hieronder een lijstje wie dat allemaal waren.

Van origine ben ik van Sittard, maar ik woon er al lang niet meer. Mijn Sittardse hart blijft echter onverminderd doorkloppen!

Dat ik iets met taal heb, en dus ook met het Zittesj dialek, moge duidelijk zijn. Op de middelbare school was Frans mijn beste vak, ik volgde de Vertalersopleiding in Maastricht en tegenwoordig heb ik een bedrijf voor redactie, tekstschrijven en vertalen: de Woordgieter.

Pès weier èns get is!

Ellen Richter

Loestere.nl is tot sjtandj gekómme mit hulp van:

* de financiële sjteun van Gemeente Sittard-Geleen

* Maaike Spiekerman van Weezelenburg van Mooi Support, zie boewde de website en regelde alle technische zaken in 't begin

* Lizette Colaris, haet de eeste kontakte gelag en taeves auteur en insjpraeker

* John Hertogh, auteur en insjpraeker

* Phil Schaeken, auteur en insjpraeker

* Toon Roumen, auteur en insjpraeker

* Bep Verblakt, auteur en insjpraeker

* Theo Moelker, auteur

* Piet Deeder, veurzitter Veldeke Zitterd

* Henk Hover, radiopresentator van Plat-eweg op L1. Zaoterdig 9 mei 2020 waar Ellen Richter bie häöm in de oetzending óm euver dees site te kalle. Loester hie 't fragment.

Tip:

De Domijnen, dé culturele insjtèlling in Zitterd-Gelaen, haet lokale sjrievers benaderd óm filmpkes van zichzelf te make wobie ze eige werk veurlaeze. Kiek hie veur 't resultaat.